Izdelujejo nadzvočno potniško letalo

Včasih sta že obstajala dva modela potniških letal, ki sta zmogla leteti z nadzvočno hitrostjo. To pomeni, da sta letela hitreje kot potuje zvok. En od njih je bil Concorde (beri: konkord), ki sta ga skupaj izdelali Francija in Britanija. Drug model se je imenoval Tupolev Tu-144, ki ga je izdelala bivša Sovjetska zveza. Verjetno ste premladi, da bi kdaj imeli priložnost potovati s katerimkoli od njih, ker že nekaj časa ne letijo več.

Nadzvočno potniško letalo Concorde, foto: Jeroen Stroes Aviation Photography, Flickr
Nadzvočno potniško letalo Tupolev Tu-144, foto: clipperarctic, Flickr

To so bila imenitna letala. Iz New Yorka (beri: nju jorka) do Pariza je Concord rabil samo dobre tri ure, ostala letala pa osem. Razlog, da jih nihče ne uporablja več je, da so bila zelo draga. Tudi letenje z njima je bilo zelo drago. Kljub temu, da so bile karte drage kot žafran, so imele letalske družbe z njimi samo izgubo.

Zdaj pa so se v ameriškem podjetju Boom Supersonic (beri: bum supersonik) odločili, da bo zopet poskusili izdelati nadzvočno potniško letalo. Poimenovali so ga Uverture in letelo naj bi dvakrat hitreje kot zvok. Ustanovitelj podjetja Blake Scholl (beri: blejk šol) pravi, da lahko rešijo večino težav, ki so pestile prejšnja letala, ker je letalska tehnologija zelo napredovala odkar so izdelali Concorde in Tupoleva Tu-144.

Ilustracija nadzvočnega letala Overture podjetja Boom Supersonic.

Prvi in najbolj pereči problem za vse je bila cena. Nikomur se ni splačalo leteti s Concordom. En od razlogov za to je bil, da je porabil veliko goriva. Veliko goriva je porabil zato, ker je raketni motor moral v komoro tik pred izpušne šobe vbrizgati še dodatno gorivo, da je s tem dobil še dodatno moč. Drugače se takrat ni dalo narediti dovolj močnega motorja, da bi letalo letelo z nadzvočno hitrostjo. Blake Scholl pravi, da so njegovi inženirji in inženirke iznašli tak motor, da vbrizgavanje dodatnega goriva ne bo več potrebno

Dodaten prihranek pri porabi goriva bodo dosegli s tem, da bo letalo manjše. Manjša letala imajo manjši zračni upor in zato je potrebna manjša sila, da letijo hitro.

Overture letala bodo manjša, zato da bodo tišja in bodo porabila manj goriva.

Drug problem je, da so ta letala zelo glasna. Ko presežejo hitrost zvoka zaropočejo tako, da se na tleh zatresejo šipe na hišah. Strašanski grom Concorda je plašil ljudi in živali, zato so mu prepovedali tako hitro letenje nad kopnim. Samo nad oceanom je lahko pospešil do nadzvočne hitrosti.

Inženirji pri Boom Supersonic so za ta problem razvili vrsto trikov. Pravijo, da je moč hrupa zelo odvisna od oblike letala. Naredili ga bodo take oblike, da bo manj ropotalo. Hkrati pravijo, da se z točno pravilnim načinom letenja tudi da znižati raven hrupa in da bojo razvili program, po katerem bo letalo bolj potiho letelo. Če jim uspe, bodo mogoče spet dovolili nadzvočno hitrost tudi nad kopnim.

Prototip novega nadzvočnega letala podjetja Boom Supersonic.

In kdaj bomo lahko preiskusili, kak je občutek, ko letiš hitreje kot zvok lastnega motorja? Nič nočejo obljubiti. Pravijo, da bo prototip letala poletel letos, potem pa morajo še izdelati pravega. Prototip pravimo napravam, ki niso namenjene za resnično uporabo, ampak samo za poskus če res delujejo. Obljubljajo pa, da ne bojo hiteli na račun varnosti. Čeprav bo cenejši kot je bil včasih Concorde, letalska vozovnica verjetno ne bo zelo poceni.

Da vidimo, če jim bo uspelo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s