Romeo in Julija na zmenku

Romeo je prav poseben žabec. Je zadnji primerek vrste žab sehuencas, ki so včasih poseljevale bolivijski oblačni gozd. Prostovoljci iz Muzeja narave in iz Svetovne organizacije za ohranitev živali so se deset let trudili najti prijateljico za Romea. Januarja letos so mu iznenada našli prijateljico: žabo sehuencas z imenom Julija.

Dolgo so čakali, preden so jo predstavili Romeu. Veliko sehuencas žab je v naravi umrlo zaradi neke okužbe. Herpetologi so se hoteli najprej prepričati, da Julija nima te bolezni. K sreči je bila zdrava kot dren. Herpetologi so znanstveniki, ki preučujejo žabe.

Prvega marca so ju dali poskusno v isti akvarij, da sta lahko šla na zmenek. Herpetologinja Teresa Camacho Badani je rekla, da se je Romeo takoj zaljubil v svojo žabo: “Romeo je bil zelo prijazen do Julije. Sledil ji je okrog po akvariju in podaril ji je svoje črve, ki jih je imel za malico. Tako dolgo je bil osamljen, da ga je prav lepo videti, kako uživa z novo prijateljico,” je še rekla znanstvenica Teresa.

Romeo in Julija, foto: Global Wildlife Conservation
Romeo in Julija, foto: Global Wildlife Conservation

Zdaj vsi komaj čakamo, da postaneta starša in dobita paglavce. Če se to zgodi, potem mogoče žabe sehuencas vendarle ne bodo izumrle za vse večne čase. Držimo pesti.

Izvirno ime Muzeja narave je Museo de Historia Natural Alcide d’Orbigny. Izvirno ime Svetovne organizacije za ohranitev živali je Global Wildlife Conservation.

Sorodni članki:

Naslovna slika: Romeo in Julija na prvem zmenku, foto: Global Wildlife Conservation

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s